Vakuutukset

Asunto- tai kiinteistöyhtiön vastuulla on vakuuttaa kiinteistö. Kerros- tai rivitalon osakkaana tai vuokralaisena asukkaan tarvitsee vakuuttaa vain oma irtaimisto.

Kiinteistön täysarvovakuutus
Kiinteistön täysarvovakuutus soveltuu asuin-, toimisto- ja liikekiinteistöjen vakuuttamiseen.
Kiinteistön täysarvovakuutuksessa korvattavat vahinkotapahtumat on määritelty erikseen vakuutusehdoissa. Korvattavia vahinkoja ovat esimerkiksi palo-, salamanisku-, räjähdys-, varkaus-, vuoto-, murto- ja ilkivaltavahingot sekä rakennukseen kuuluvien koneiden ja laitteiden rikkoutumisvahingot.
Kiinteistön täysarvovakuutuksessa ei vakuutettavien rakennusten vakuutusmääriä tarvitse arvioida etukäteen. Kun rakennuksen tiedot on vakuutusta tehtäessä ilmoitettu oikein, on rakennus vakuutettu täydestä arvostaan.

Kotivakuutus
Kiinteistön täysarvovakuutus ei korvaa esimerkiksi huoneistopalossa tuhoutunutta kodin irtaimistoa tai irtaimistovarastosta varastettua omaisuutta. Myöskään vesivahingoissa huonekaluille aiheutuneita vahinkoja ei korvata. Kotivakuutus sen sijaan korvaa edellä mainituista syistä johtuvat vahingot.
Kotivakuutus kannattaa ottaa heti muutettaessa ja varmistaa jo hyvissä ajoin, että se kohdistuu juuri siihen osoitteeseen, jossa asutaan. Vakuutettuna on vakuutuksenottajan ja hänen taloudessaan vakinaisesti asuvien henkilöiden kiinteä ja irtain omaisuus. Kotivakuutuksen esinevakuutus korvaa kodin irtaimistolle kotona tai matkoilla sattuvia vahinkoja. Vakuutusturvaan voi valita myös osakehuoneiston sisäosat, jos asukkaalla osakkeenomistajana on niistä kunnossapitovastuu.
Mikäli olet tehnyt suuria asunnon sisustus- ja parannustöitä, muista vakuuttaa ne erikseen. Näitä ovat esim. kylpyhuoneeseen jälkiasennuksena asennettu poreamme, jälkikäteen tehty sauna, asuintiloiksi muutetut ullakkotilat yms.
Kotivakuutus / If
Kotivakuutus / Lähivakuutus
Kotivakuutus / Pohjola